[O2] Kupiłem używaną O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jaceks000
    Classic
    • 2012
    • 1

[O2] Kupiłem używaną O2

Witam,
    jestem posiadaczek Skody Octavii O1 z 2001 roku z silnikiem AEE 1.6.

Problem tkwi w dziwnym dla mnie zapalaniu. Od pewnego czasu auto nie pali od razu tylko po 3-4 obrocie.

Nie wiem czy to coś wspólnego z tym, ale silnik też tak dziwnie tyrka na wolnych obrotach, jest to taki rytmiczny dźwięk.

Obie te rzeczy zaobserwowałem na zimnym silniku.

Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i jak usunąć te problemy?

Jeśli jest ważne to olej wraz z wszystkimi filtrami był zmieniany ok. 4 miesiące temu na Castrol Magnatec 5W40, przebieg auta ok. 105tyś
  • bartbf
    Classic
    • 2011
    • 2

[O2] Kupiłem używaną O2

Witam!

Właśnie kupiłem używaną O2 1.9 TDI BXE elegance. Rok produkcji 12/2007 pierwsza rej. 01/2008. Przebieg 169 000, z salonu, tzw poleasingowy. Ładnie utrzymany, po wymianie rozrządu przy 110 000. To moja pierwsza Octavia a dużo jeżdżę (50 000/rok) i chciałbym, żeby autko posłużyło mi jak najdłużej. Co powinienem sprawdzić w tym aucie w pierwszej kolejności i na co zwracać szczególną uwagę? i Jeszcze jedno czy warto zrobić chiptunning?
    octva

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Re: Kupiłem używaną O2

Zamieszczone przez bartbf
      Witam!

Właśnie kupiłem używaną O2 1.9 TDI BXE elegance. Rok produkcji 12/2007 pierwsza rej. 01/2008. Przebieg 169 000, z salonu, tzw poleasingowy. Ładnie utrzymany, po wymianie rozrządu przy 110 000. To moja pierwsza Octavia a dużo jeżdżę (50 000/rok) i chciałbym, żeby autko posłużyło mi jak najdłużej. Co powinienem sprawdzić w tym aucie w pierwszej kolejności i na co zwracać szczególną uwagę? i Jeszcze jedno czy warto zrobić chiptunning?
      no to gratulacje, sprawdz ogólny stan techniczny auta a reszta wyjdzie w paraniu, program bez stresu możesz zrobić ale tyko u fachowca, na ocp to co drugi samochód jest zachipowany
      Widzę ze jestes ze śląska to masz do wyboru: Compsport, Dynosoft, Ecuproject, powodzenia
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Z ciekawości - jaka cena ?

Komentarz

• bartbf
          Classic
          • 2011
          • 2

cena

38 000 brutto na fakturę 23% VAT
          octva

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

no to pochwal się autkiem na "nasze auta" pozdrawiam
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

Pracuję...